Apa inseamna curatenie
Cea mai importanta substanta datatoare de viata din corpul nostru este apa. Concentratia de apa din creier este estimata la 85%. In celelalte organe vitale o regasim in proportie de 75%.
Ca sa-si faca treaba, colonul absoarbe cantitati mari de apa. Dar cand peretii sai sunt acoperiti cu mizeria sedimentata in ani de alimentatie nesanatoasa, activitatea sa este zadarnicita. Lucrand cu mizerie, te murdaresti. Periodic, colonul trebuie spalat. Aici intervine colonhidroterapia.
Cine este colonul?
Cand mancarea digerata ajunge in colon (intestinul gros), jumatate din substantele nutritive si 90% din apa au fost deja absorbite de corp. Colonul este responsabil pentru absorbtia apei, a vitaminelor create de microflora bacteriana si pentru evacuarea reziduurilor. E o meserie destul de murdara, care solicita in mod natural o curatare periodica. Vita de vie se poate curata singura?
Sa traiti domnule Colon(el)!
Alimentatia omului modern seamana cu un gest autodistructiv. Asaltul cu mancare de calibru greu a dus la un veritabil razboi intestin. Iar greul crizei il duce domnul colonel, Colonul.
Semnalmente: un tub muschiulos si cam cat noi de lung. Misiunea Colonului: eliminarea reziduurilor. Adica, duce gunoiul afara. Pentru aceasta, e echipat cu o captuseala fina ce usureaza avansarea materiilor si ii protejeaza peretii de posibile atacuri ale resturilor de enzime digestive.
Daca murdaria nu e vizibila, nu inseamna ca nu e acolo. Colonul e un tip mereu incordat. Aceasta activitate musculara (peristaltica) ajuta la evacuarea reziduurilor. Daca e lenes si nu duce gunoiul, mizeria se aduna si se intareste pe peretii colonului. Inamicii numarul unu – toxinele – intra in circuitul de sange. Si atunci treaba nu mai merge: apar constipatia, depresia, pierderea memoriei, balonarea, astenia si alte slabiciuni ale organismului. Si aici intervine tot colonhidroterapia.