Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r41618mark/public_html/tamiclinic.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Fisuri anale | TamiClinic
PROGRAMARE
Fisuri anale

Cum le identificam?

 

 

Fisura anala este o ulceratie anala superficiala. In aparenta, fisura anala arata linear. In realitate, ulceratia este ovalara sau triunghiulara.

 

 

Fisura anala se manifesta prin durerea si contractura muschilor sfincteri anali.

Afectiunea apare de la marginea orificiului anal inspre interior, de la suprafata spre toata grosimea mucoasei anale.

Fisura anala apare mai frecvent la suferinzii de hemoroizi, constipatie cronica si la bolnavii cu alte afectiuni locale sau de vecinatate.

In jur de 90% dintre fisurile anale sunt localizate posterior, in dreptul coccigelui. Fisura anala e o afectiune specifica adultilor si e intalnita cu precadere la femei.

Cum se produce fisura anala?

 

 

E clar, fundul nostru este sensibil. Mai ales la nivelul mucoasei anale, loc fragil unde se instaleaza peste 90% din fisurile anale (punctul cel mai slab este la nivelul comisurii posterioare).

De multe ori, defecatia (procesul de eliminare a scaunului) este traumatizanta.

Actiunea dura a unor materii fecale intarite sau pur si simplu volumul mare al acestora ori eliminarea intempestiva / frecventa crescuta a scaunelor (in situatia diareei) duce la fisuri anale.

Un alt factor favorizant drumului la medic pentru rezolvarea unei fisuri anale este dieta saraca in fibre vegetale.

Nu mancam destule fructe, legume, cereale, apare constipatia si, iata, riscul de a capata o fisura anala creste dramatic.

 

Fisura anala sangeranda (Atentie! imagine explicita)