Hemoroizi in timpul sarcinii ?

Suferiti de hemoroizi in timpul sarcinii ? Clinica Tami Clinic Timisoara abordeaza o maniera nechirurgicala de tratament in cazul bolii hemoroidale. Puteti scapa de hemoroizi usor, fara operatie si fara internare. Contactati specialistii Tami Clinic pentru mai multe detalii.

In timpul sarcinii exista o predispozitie pentru aparitia hemoroizilor. Hemoroizii apar in situatii de presiune, atunci cand presiunea asupra vaselor de sange din anus este prea mare. Acest lucru se poate intampla din mai multe motive, ca de exemplu din cauza constipatiei, a diareei cronice sau a sedentarismului. De asemenea pe langa acesti factori, in timpul sarcinii mai exista un factor suplimentar si anume presiunea exercitata de uterul gravid asupra vaselor hemoroidale. In timpul nasterii vasele regiunii bazinului, inclusiv cele ale rectului se compreseaza brusc, ca rezultat al trecerii bebelusului prin bazin, astfel ca hemoroizii sunt afectati, se maresc in volum devenind durerosi. Conform statisticilor 90% dintre femei pot dezvolta afectiunea dupa sarcina, insa exista de asemenea si predispozitia genetica.

Chiar daca apar hemoroizi in timpul sarcinii, de multe ori aceasta afectiune este asimptomatica adica fara acuze, diagnosticul putand fi pus de medicul specialist in urma unui consult. Consultatia unui medic specialist este importanta in timpul sarcinii pentru a depista si trata la timp aceasta afectiune inainte de a deveni prea suparatoare. Conform statisticilor daca suferiti de hemoroizi in timpul sarcinii exista 50% sanse ca afectiunea sa se acutizeze dupa nastere. De asemenea in perioada post natala datorita starii de constipatie care poate dura in tre 3 si 5 saptamani se pot crea conditiile care fac ca hemoroizii sa se manifeste dureros.

Netratati, hemoroizii pot creste in dimensiuni si ulterior ca tratament singura optiune poate ramane interventia chirurgicala. Hemoroizii sunt de doua feluri, hemoroizi interni, aflati in interiorul canalului anal si hemoroizi externi, in afara anusului, care sunt rezultatul netratarii hemoroizilor interni. Din acest motiv este importanta cunoasterea simptomelor si actionarea in sensul consultului unui medic specialist pentru diagnosticare si tratament daca este cazul.

Simptomele aparitiei hemoroizilor in timpul sarcinii la femeile gravide nu difera de simptomele femeilor care nu sunt gravide sau de cele ale barbatilor care sufera de aceiasi afectiune.

Cateva dintre aceste simptome sunt:

  • intepaturi in jurul canalului anal
  • senzatie permanenta de presiune
  • senzatie de mancarime
  • sangerari: de la urme usoare pana la hemoragii profunde

Daca suferiti de aceste simptome va recomandam consultarea unui medic specialist. Specialistii Tami Clinic Timisoara va pot ajuta sa scapati de hemoroizi usor, prin tratamente moderne, fara internare si fara operatie.

Tratamentul sugerat de medic este important sa fie luat in seama pentru a scapa de aceasta afectiune neplacuta. De asemenea exista cateva sfaturi utile in prevenirea si ameliorarea afectiunii hemoroidale, care pot fi valabile atat pentru femeile insarcinate cat si pentru alte persoane.

Sfaturi utile:

  • evitati constipatia consumand alimente bogate in fibre vegetale, cum ar fi cerealele.
  • consumati cat mai multe lichide, apa, sucuri naturale, ceaiuri sau supe
  • consumati cat mai multe fructe si legume proaspete
  • evitati pe cat posibil mancarea foarte condimentata si incercati sa respectati orele de masa
  • evitati sedentarismul facand exercitii fizice periodic

A-ti aflat informatii utile din articolul hemoroizi in timpul sarcinii ? Va recomandam sa cititi si celelalte articole despre hemoroizi si despre constipatie, aflate pe tamiclinic.ro